top of page
heaven_social_icon_.jpg

VORES HISTORIE & FILOSOFI

HVORDAN DET STARTEDE

Vores projekt begyndte i en lille hjemmehave i det tjekkiske land i 2012. Vi havde svært ved at finde lokale og økologiske blomster , så vi besluttede at dyrke vores egne. Pludselig havde vi et kæmpe udvalg af blomster, der ikke fandtes andre steder og desuden friske, kemikaliefrie og dyrket med kærlighed.  Snart dukkede vores blomsterarrangementer op ved bryllupper, begivenheder, butikker, gallerier og livsstilsmagasiner; cateringfirmaer og restauranter bestilte spiselige blomster og urter hos os; og vores blomsterarrangør-workshops blev udsolgt på få minutter.  Efter flere år blev vores have for lille til vores voksende forretning og nye ideer, så vi besluttede at udvide. Vi ledte efter en ny ejendom og opdagede under vores rejser Bornholm. Vi forelskede os i øen og besluttede at tage en chance og flytte hertil og etablere h(e)aven bornholm projekt.

 HVEM VI ER

Lukas Paderta er en erfaren landskabsarkitekt, der studerede havedesign i Tjekkiet og Frankrig.  Albert Friess er en canadier, der studerede landskabsarkitektur i Vancouver og underviste i engelsk i Tjekkiet.  Sammen gik vi sammen om at grundlægge den første økologiske blomsterforretning i Tjekkiet, Květinové lahůdkařství ( Blomsterdeli ).  Vi er blomsterentusiaster, urteforskere, rosensamlere, scenografer og stylister med en drøm om at skabe en "funktionel botanisk have" , hvor de planter, vi dyrker, kan nydes i et smukt anlagt miljø og udnyttes af lokale mennesker, virksomheder og organisationer.

 

HVAD VI TROR PÅ

Vi mener, at blomster skal være lokale og fri for pesticider og kemikalier og ikke behøver at blive transporteret over hele planeten.  Vi tror på, at et stort udvalg af blomster i forskellige farver og teksturer med succes kan dyrkes i Danmark - især på solskinsøen Bornholm , hvor klimaet er enestående mildt - og let overgå det sortiment, der sælges i konventionelle blomsterbutikker.  Misbrug af arbejdere og brug af giftige kemikalier, der er fremherskende i den globale blomsterindustri, er i fuldstændig modstrid med den skønhed og skrøbelighed, blomster repræsenterer. Derfor mener vi, at den eneste måde, blomster skal dyrkes på, er økologisk, bæredygtigt og lokalt .  Vi mener, at enhver have bør være en oase for insekter og andet dyreliv, for at bidrage til at øge biodiversiteten.  Ved at være lokale og bæredygtige hjælper vi på vores egen lille måde med at bekæmpe klima- og miljøkriserne .  

"Haven på engelsk betyder "sikkert sted" ; på dansk betyder det “have” . Ved at tilføje bogstavet (e) får vi ordet "himlen" , som omfatter alt, hvad vi ønsker at stå for: skønhed, fred, fornøjelse, harmoni og velvære ... et paradis."

teatrum-nahled-014-IMG_9458.jpg

LUKAS & ALBERT

H(e)aven bornholm
Contact
bottom of page